Velšanin se oporavio

Bale trenirao s ostatkom ekipe, spreman za veliki derbi

Real Madrid će u nedjelju gostovati Atletico Madridu u okviru 7. kola španske Primere.

Rafa Benitez je dva dana prije utakmice sa ljutim gradskim rivalom dobio dobre vijesti. Na današnjem treningu prvog tima pojavili su se Sergio Ramos i Gareth Bale, koji su trenirali sa ostatkom ekipe.

I dok je Ramosov nastup u derbiju bio izvjestan i ranije, navijače Kraljevskog kluba će obradovati status Balea, koji će također biti spreman za meč.

To znači da će, u slučaju da nešto ne krene po zlu, Gareth Bale biti sto posto oporavljen i spreman za susret Bosne i Hercegovine i Velsa, koji je na rasporedu 10. augusta.

Interesantno, i Ramos i Bale su se povrijedili u susretu Reala i Šahtara, u kojem je madridski klub slavio sa 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.