Najljepši trenutak derbija

Manijaci i Horde zla zajedno skandirali Vedranu i Mirzi

Danas je odigran 106. po redu vječiti derbi Željezničara i Sarajeva, a pobjedu na terenu je odnio domaći tim koji je slavio sa 1:0.

Na tribinama je ponovo bilo vrlo interesantno. Dvije navijačke grupe su se tradicionalno nadmetale ko će biti bolji, glasniji i inovativniji. Naravno, bilo je tu i standardnih provokacija, ali stvari nisu izmakle kontroli. Manijaci i Horde zla su ponovo bili na visokom nivou, a posebno su se istakli uoči samog početka utakmice.

Naime, Horde zla su skandiranjem odali počast Vedranu Puljiću, da bi istom mjerom uzvratili Manijaci. Potom su se obje navijačke grupe sjetile i Mirze Raščića, ubijenog navijača Željezničara, a njihovo zajedničko skandiranje je potez koji zaslužuje svaku pohvalu.

Među navijačima Željezničara i Sarajeva je uvijek bilo, i uvijek će biti velikog rivalstva. Ali, neke stvari su mnogo veće od toga...

Lijepo je bilo svjedočiti scenama koje natjeraju čovjeka na jezu. Stoga, veliki respekt za navijače oba kluba. Sarajevski derbi je poseban i drugačiji od drugih. Treba ga čuvati!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti