Real i Atletico remizirali u derbiju

Diego Simeone: Morali smo da trijumfujemo

S. Bošković

Atletico Madrid i Real Madrid odigrali su derbi 7. kola Primere. Susret je završio rezultatom 1:1, a Diego Simeone smatra da je njegov tim zaslužio pobjedu.

Jorgandžije su gubile sa 1:0 sve do 83. minute kad je pogodak Benzeme nulirao Vietto.

Unatoč tome što su u posljednjim minutama došli do boda, Diego Simeone tvrdi da je njegov tim trebao slaviti na domaćem terenu. Atletico je u prvom poluvremenu promašio jedanaesterac. Navas je Griezmannu odbranio šut. 

"Osjećao sam da ćemo mi slaviti, a onda smo prosuli dva boda. Osim u uvodnih 10 minuta, moj tim je kreirao veoma dobre prilike preko Correa, te smo imali jedanaesterac. Ipak, Real Madrid je prvi postigao gol i nakon toga im je bilo lakše", rekao je Simeone, i još dodao:

"U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji. Uspjeli smo iz ničeg napraviti nešto i na kraju smo prisilili Navasa da mora spašavati Real poraza".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.