Meša zadovoljan i skroman

Baždarević: Učinit ćemo sve da obradujemo naš narod

Adnan Beganović

Nakon sjajne pobjede na Kipru, te plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo dio bh. fudbalske ekspedicije vratio se u domovinu.

U Sarajevo je stigao i selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević, koji je sasvim sigurno najzaslužniji za plasman Zmjeva u baraž. Preuzeo je Meša reprezentaciju kada je bila daleko od plasmana u baraž, no uspio je u nemogućoj misiji, ali u prvi plan kao i uvijek do sada "gura" svoje izabranike.

"Odradili su momci veliki posao i iskoristio bih priliku i čestitao im. O baražu ćemo kasnije pričati. Situacija je bila teška, u momentu kada smo došli u reprezentaciju vjerovatno je bilo nemoguće ovo što smo ostvarili. Učinit ćemo sve da obradujemo sve nas i ovaj narod", istakao je Baždarević nakon povratka u domovinu.

"Kad se ovakve stvari dese onda kažemo da je trener dobro odradio posao, a da je bilo suprotno bilo bi mnogo drugačije. Težak je period iza Medunjanina, no radi se o sjajnom igraču kojem je mjesto na terenu. Nadamo se da će mu ovo pomoći da izbori mjesto i u svom timu. Bilo je teško zbog povreda, no rekli smo da koga nema bez njega se mora. Biće lakše kada se vrate", zaključio je Baždarević.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.