Trener Reala o izmjeni

Benitez: Bale nije povrijeđen, Vels ga je izmorio

Real Madrid je unatoč blijedoj predstavi pobijedio danas Levante i osvojio nova tri boda u španskoj Primeri.

Trener Rafael Benitez je na kraju poluvremena odlučio u svlačionici ostaviti Garetha Balea, a mnogi su pomislili da je ustvari velški reprezentativac ponovo zadobio povredu. 

"Nisam Balea izveo zbog povrede nego zbog toga što mu je jednostavno potrebno odmora nakon intenzivnog tjedna s Walesom. Mislim da ovaj tim obilježavaju mnoge pozitivne stvari, a posebno to što smo na klupi imali sedam igrača iz vlastite akademije," dodao je Benitez. 

Nakon utakmice ponajviše se pričalo o Cristianu Ronaldu, koji je novim pogotkom protiv Levantea postao najbolji klupski strijelac. 

"Cristiano je morao istupiti i preuzeti odgovornost, povesti tim i upravo je to i napravio. Nedostajalo nam je puno igrača, imali smo problema prije utakmice, ali smo uspjeli," istakao je Benitez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.