Donesena odluka

Sama atletska elita na Evropskim igrama 2019. godine

Dž. Mrakić

Predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) Patrick Hickey izjavio je da će se naredno izdanje Evropskih igara održati u vrijeme koje se ne preklapa s vremenom održavanja nekog drugog velikog atletskog događaja.

Atletika nije odigrala toliko značajnu ulogu na prvim Evropskim igrama u Azerbejdžanu, ponajviše radi toga što se u isto vrijeme održavalo ekipno Evropsko prvenstvo.

Tako je Baku bio domaćin ekipnog Evropskog prvenstva treće lige, a većina atletičara koji su uzeli učešće na ovom takmičenju nisu bili rangirani niti među 200 najboljih atletičara svijeta u svojoj disciplini. 

Ipak, drugo izdanje Evropskih igara 2019. godine održat će se u „urednom“ terminu, između 14. i 29. juna, pa ćemo stoga za četiri godine u atletskom dijelu takmičenja imati priliku gledati najbolje atletičare Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti