Kraj velike karijere

Primož Kozmus označio kraj sportske karijere

Dž. Mrakić

Slovenački bacač kladiva, Primož Kozmus, okončao je sportsku karijeru.

Kozmus je učestvovao na četiri Olimpijade, a u dva navrata osvojio je medalju za svoju državu i jedini je atletičar koji je u muškoj konkurenciji donio medalju sa Olimpijskih igara u Sloveniju.

Nakon što je u Ateni 2004. godine završio na petom mjestu, četiri godine kasnije u Pekingu zasjeo je na prvo mjesto i na taj način postao prvi Slovenac koji je osvojio olimpijskog medalju zlatnog sjaja.

Drugu veliku medalju osvojio je na narednim Olimpijskim igrama u Londonu kada je bio drugi, a pored toga osvojio je zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima u atletici.

Posljednji značajniji rezultati 36-godišnjeg bacača kladiva bili su na Evropskom prvenstvu prošle godine kada je bio šesti, odnosno na Svjetskom prvenstvu 2013. godine kada je nastup završio na četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.