Trener Čelika uoči Veleža

Beganović: Pobjeda za ostanak u sredini tabele

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje u Zenici u okviru 14. kola Premijer lige BiH dočekati mostarski Velež. Biće to duel starih ekipa, koji ove sezone imaju samo jedan cilj, a to je opstanak u ligi.

Zeničani se trenutno nalaze na osmoj poziciji, dok je Velež pretposljednji sa samo sedam osvojenih bodova. Tradicija utakmica u Zenici je na strani crno-crvenih, a podatak da Velež na Bilinom polju nije slavio 13 godina, dovoljno govori o uspješnosti domaćina.

Ipak domaćih Čelika Elvedin Beganović poziva na oprez i svjestan je da se njegova ekipa ne smije nijednog trenutka opustiti, što je istakao u razgovoru za naš portal.

"Nakon visokog poraza od Željezničara, okrenuli smo se Veležu, koja nam mnogo znači u ovom dijelu prvenstva. Mi tražimo novu pobjedu, da ostanemo na mjestu na kojem smo trenutno, a da goste ostavimo u donjem dijelu tabele. Možemo računati na sve igrače u subotu, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama kod kuće i osvajanju tri boda", nada se Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ekipu se vraćaju Jusić i Popović, do reprezentativne pauze čekaju ih tri teške utakmice.

"Nakon oporavka od povrede Jusić će zauzeti svoje mjesto u ekipi, kao i Popović koji je imao žute kartone. Malo je zgusnut raspored, mi imamo ovo što imamo na raspolaganju od ovih igrača. Nadam se da možemo ostati neporaženi u naredne tri utakmice protiv Veleža, Slobode i Mladosti. Vjerujem da možemo ostvariti prolazak u okviru Kupa, idemo Slobodi, gdje ćemo pokušati ostvariti rezultat za prolazak među osam ekipa", kazao je Beganović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.