Velika podrška Zeničana

Čelik će protiv Mladosti bodriti više od 500 Robijaša

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika ove sezone igraju dosta dobro, posebno kada se uzme u obzir situacija u i oko kluba. Zeničani se nakon 14. kola nalaze na šestoj poziciji sa 22 osvojena boda.

Sutra će izabranici Elvedina Beganovića gostovati ekipi Mladosti u Doboju kod Kaknja. Biće to komšijski i kantonalni derbi klubova, koji se prvi put susreću u najjačem rangu nogometnog takmičenja u našoj zemlji.

Kao što je to bio slučaj u utakmici protiv Sarajeva i sutra se očekuju ispunjene tribine stadiona u Kaknju. Za dobru atmosferu pored domaće "Crvene Legije", biće zaduženi i gostujući navijači, koji će sutra u velikom broju doći u Kakanj. Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i Komesar za sigurnost ispred NK Čelik.

"Najavili smo sutra dolazak 500 navijača iz Zenice, iako je moguće da i broj bude veći zbog blizine Kaknja. Svi navijači koji sutra budu došli u Kakanj biće smješteni na tribini iza gola, te će morati platiti ulaznicu koja iznosi 5 KM. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu, te da će sutra biti odlična atmosfera u Kaknju, naravno bez ikakvih incidenata", kazao je Mujo Mešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Čelika više od godinu dana bojkotuju domaće utakmice, ali su redovni na gostujućim.  Tako će biti i sutra, a ostaje nam da vidimo hoće li njihova podrška sutra dati krila igračima od kojih se očekuje povoljan rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.