Ima priliku osvojiti duplu krunu

Izvrsni Bašić u finalu dubla u Italiji

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić pruža odlične partije na Brescia Challengeru u Italiji.

Nakon što je pobjedom nad Dustinom Brownom osigurao treće Challenger finale u singlu, Bašić je u paru s Hrvatom Nikolom Mektićem obezbijedio plasman i u finale dubla turnira koji se igra za nagradni fond od 42.500 eura.

Bašić i Mektić u polufinalu porazili su hrvatsko-njemačku kombinaciju Šančić/Foser rezultatom 2:0, a u finalu Challengera očekuje ih srpsko-slovačka kombinacija Bozoljac/Zelenay.

Inače, drugi reket Bosne i Hercegovine plasmanom u finale Brescia Challengera ostvario je ranking karijere (ATP 134), a ovo je prvi put da naš teniser ima priliku osvojiti duplu krunu na jednom Challengeru.

U finalu singla sastaje se sa Holanđaninom Igorom Sijslingom (ATP 167).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.