Odigrano osam NBA mečeva

Pacersi nastavila gaziti, 76ersi 0/18

Osam mečeva odigrano je sinoć u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a najzanimljivije je bilo u meču Knicksa i Rocketasa, kojeg su gosti dobili nakon produžetka 116:111.

Domaćima nije pomogla ni sjajna partija Arrona Affaloa koji je postigao 31 poen uz sedam skokova. Goste je do pobjede vodio James Harden sa 26 koševa, za šta mu je trabalo 28 šuteva, a imao je i katastrofalan šut za tri poena 0/7. Njemu su pomogli Porzingis i Thornot koji su ubacili po 18 poena.

Ekipa Brooklyn Netsa uspjela je prekinuti niz veoma loših partija i u svom Barclays Centru pobijediti Detroit Pistonse rezultatom 87:83. Domaće je do pobjede vodio Young sa 19 poena i 10 skokova. S druge strane, Caldwell-Pope je ubacio 21 koš uz sedam skokova. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović nije imao svoju noć, te je za 21 minutu na parketu ubacio tek četiri poena.

Philadelphia 76ersi su uspjeli upisati i 18 poraz, a lagan zadatak je ovog puta imala ekipa Memphis Grizzliesa, koja je slavila sa 92-84. Domaće je do pobjede vodio Conley sa 20 koševa, dok je Randolph ubacio 17. S druge strane Canaan je ubacio 16 poena. 

Ekipa Orlando Magica upisala je pobjedu protiv, ove sezone, veoma nezgodnih Celticsa. Slavili su domaći rezultatom 110:91, a do pobjede ih je još jednom vodio Crnogorac Nikola Vučević sa 18 poena i 10 skokova. Jedini efikasniji igrač u domaćem timu bio je Oladipo, koji je ubacio poen više. Kod Celtica Thomas je ubacio 20 koševa uz sedam asistencija.

Los Angeles Lakeri i Kobe Bryant tonu sve dublje. U Staples Centru su ovog puta slavili Paceri, a do pobjede ih je ponovo vodio nezaustavljivi Paul George sa 39 poena. Kobe Bryant je odigrao očajnu utakmicu i čini se da njegova odluka o kraju karijere nije greška. On je za 33 minute na parketu ubacio 13 koševa uz šut iz igre 4/20.

Svoj meč su nešto ranije u Staples Centru odigrali i Clippersi koji su slavili protiv Timberwolvesa rezultatom 107:99. Do pobjede ih je vodio Griffin sa 26 koševa, osam skokova i asistencija. S druge strane, Wiggins je ubacio 20 poena, a Srbin Nemanja Bjelica je odigrao još jednu solidnu partiju sa 10 poena i bez promašaja iz igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.