Green među odabranim društvom

Nije Curry, ali ruši sve rekorde

Midhat Šljivak

Draymond Green jedan je od glavnih igrača Golden State Warriorsa.

Sjajno krilo tima iz Oaklanda je u sjeni zvijezda ovog tima Stephena Curryja i Klaya Thompsona, ali ono što pokazuje na parketu je zaista vrhunski.

Green je sinoć u susretu protiv Bostona ispisao povijest franšize, ali i NBA lige. Postao je tek treći čovjek u posljednjih 40 godina koji je u svim segmentima igre bio na vrhunskom nivou.

Postigao je Green 24 poena, imao je 11 skokova, te po pet asistencija, ukradenih lopti i blokada. To mu je donijelo mjesto u povijesti NBA lige, jer su sličan učinak od preko 20 poena, 10 skokova, te po pet i više ostalih statističkih parametara imala samo dvojica košarkaša.

Uspjelo je to legendama NBA lige Hakeemu Olajuwonu i Derricku Colemanu, pa je tako Green sinoć ušao u odabrano društvo najjače lige svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.