Napustio slovenački Koper

Galešić slobodan, Željezničar moguća destinacija?

Nekadašnji mladi bh. reprezentativac Goran Galešić nakon raskida saradnje napustio je Koper. 

Slovenački prvoligaš Koper se trenutno nalazi u lošoj finansijskoj situaciji i veći dio igrača odlučio je napustiti klub, a posljednji u nizu koji se odlučio na takav potez je i 26-godišnji Goran Galešić.

Galešić je u proteklom periodu bio jedan od najboljih pojedinaca u ovom klubu i već sada za njegove usluge vlada veliko interesovanje, a među klubovima s kojim je ostvaren kontakt je i Željezničar. 

"Trenutno nije ništa konkretno, ali postoji kontakt sa trenerom Mulalićem. Ne mogu ništa detaljnije reći o interesu Željezničara, ali sigurno da ću razmisliti šta i kako dalje. Pred kraj godine će dolaziti konkretniji upiti i onda ću moći odlučiti šta je najbolje za moju karijeru", kazao je Galešić za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaler, koji je prije tri sezone uvršten među tri najbolja vezna igrača u prvenstvu, sigurno bi predstavljao veliko pojačanje za bilo koji klub u Premijer ligi BiH. Tokom dosadašnje karijere igrao je za Borac, Goricu, Koper, belgijski Beerschot te bugarski Botev Plovdiv. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.