Williams opet najbolji strijelac susreta

Derbi 7. kola «Centrotrans lige za prvaka» BiH

Bosna neporažena na pola puta do titule

Košarkaši Bosne ASA Bh.telecom u derbiju dosadašnjeg dijela sezone i 7. kola «Centrotrans lige za prvaka» BiH večeras su u Sarajevu pobijedili svog najvećeg rivala Široki Prima Pivo, rezultatom 78:71.

Sarajlije su tako pola puta do titule za prvaka i prije play – offa prešle bez ijednog poraza, dok je Širokom ovo bio drugi nesupjeh u sedam susreta.

Bosna ASA BHT - Široki PP 78:71
20:20,27:18, 19:18, 12:15

Mala dvorana KSC Skenderija u Sarajevu. Gledalaca:1000. Sudije: Bojan Jovanić, Miljan Šobot (Banjaluka), Saša Lakić (Bijeljina).

BOSNA ASA BH. TELECOM:Jefferson 3, Šehović 6, Tomović, Panić 10, Bavčić 12, Zimić, Bailey 9, Rahimić, Hajrić 10, Pašalić, Jackson 9, Williams 19. Trener: Jurij Zdovc.
ŠIROKI PRIMA PIVO
: Bubalo, Grays 10, Štemberger 7, Dijan 11, Župić 6, Šola, Špralja 17, Naletilić, Šušak, Fajardo 12, Bethel 6, Ezugwu 2. Trener Ivan Velić.
U prvoj četvrtini Špralja je znao recept kako da zaustavi Williamsa, prvog strijelca Lige 8, što su njegovi saigrači kapitalizirali serijom od 10:0, te su u 8. minutu imali prednost 18:11. Ipak. Edin Bavčić sa dvije trojke vrati je Bosnu u igru koja pravi tada seriju od 9:0, pa je prva četvrtina završila – 20:20.
Odluka o pobijedniku, kasnije se ispostavilo, pala je u drugom poluvremenu , jer je Bosna u 24. minutu otišla na «plus 15» - bilo je 58:43 za Sarajlije. Do kraja treće četvrtine sačuvali su pristojnu zalihu - 66:56.

Široki se u Sarajevu uvijek vraćao trojkama. To su pokazali i večeras, kada su dva dalekomenta šuta Župića i Špralje završila u košu Bosne. Bosna je u posljednjih pet minuta četvrte četvrtine postigla samo poen, pa im gosti prilaze na 67:61. Igrap se 38. minut, a trijumf Sarajlija bio je ugrožen. Široki je imao «minus četiri» 69:73, no više od toga nisu uspjeli, jer su deblje živce u samom finišu imali domaći košarkaši, pa je Bosna zasluženo pobijedila.


RIJEČ TRENERA

Jurij Zdovc, KK Bosna ASA BHT
«Igrali smo dobro i vodili onim najnezgodnijim rezultatom šest, do devet poena razlike, pa nikada nismo mogli odahnuti. Sve u svemu, zasluženo smo slavili u derbiju kojeg su obje ekipe dobro odigrale. Dobro smo pročitali igru Širokog, ali su nas iznenadile trice Špralje koji ih je držao u igri. Međutim, imali smo snage i kvaliteta i utakmicu smo iskontrolisali i zasluženo dobili Široki:»
Ivan Velić, KK Široki PP
«Prvo poluvrijeme nismo bili na nivou, primili smo 47 peona. U nastavku smo to sveli na pristojno, pa smo bili blizu pobijede. Nismo iskoristili puno dobrih situacija, puno smo promašivali, a i onih mnogo ničijih lopti otišlo je na stranu Bosne, pa nismo ništa mogli osim, u takvoj situaciji, izgubiti. No, ovo je jedna u nizu utakmica sa Bosnom koje predstoje. Možemo igrati ravnopravno sa Sarajlijama, a to znači i konkurirati za titulu prvaka BiH.»

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.