Pobijedio Rumuna Copila

Bašić na korak od glavnog žrijeba Australian Opena

Midhat Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić nalazi se na korak od plasmana u glavni žrijeb kvalifikacija prvog Grand Slama sezone Australian Opena.

Bašić je večeras savladao 196. igrača svijeta, Rumuna Mariusa Copila s 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Sjajan meč je odigrao Mirza. Već na otvaranu prvog seta dolazi do breaka i vodstva od 2:0, da bi potom ipak dopustio Copilu da se vrati i izjednači na 2:2.

Međutim, ostatak prvog seta potpuno pripada Bašiću. Bez većih problema je priveo prvi set kraju sa 6:3.

Drugi set donosi mnogo izjednačeniji tenis. Copil u sedmom gemu pravi break, ali Mirza vraća servis već u narednom gemu, te se ušlo u tie-break. Dominirao je u ovom dijelu seta naš teniser, te je osvojio i drugi set sa 7:6.

Bašić je tako stigao do plasmana u treće kolo kvalifikacija, gdje će igrati protiv Indijca Saketha Mynenija, 168. igrača svijeta.

Australian Open, kvalifikacije, 2. kolo:

Bašić - Copil 2:0 (6:3, 7:6)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.