Prvi reket svijeta ide u finale

Federer nije uspio: Đoković je trenutno nepobjediv!

Srbijanski teniser Novak Đoković je u polufinalu Australian Opena za 2 sata i 19 minuta savladao Rogera Federera rezultatom 3:1 i plasirao se u finale prvog Grand Slama sezone.

Đoković je u prva dva seta bio i više nego dominantan. Do vodstva od 1:0 Novak je stigao nakon samo 23 minute igre, osvojivši prvi set rezultatom 6:1, da bi mu za osvajanje drugog seta bilo potrebno nešto više od pola sata. Prvi reket svijeta je slavio sa 6:3 i povisio na 2:0.

Indisponirani Roger Federer je u trećem setu konačno pokazao znakove života i zaigrao neuporedivo bolje. Švicarac je od starta bio u prednosti, a ključnim se ispostavio šesti gem, u kojem je Federer nakon velike borbe iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo sa 4:2. Do kraja seta, Švicarac je sačuvao svoj servis i rezultatom 6:3 smanjio na 2:1.

Četvrti set je proticao u egalu sve do sedmog gema, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 4:2. Do kraja je srbijanski teniser rutinski priveo posao kraju i na kraju došao do zaslužene pobjede.

Za popularnog Noleta je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda protiv Federera na Grand Slam turnira, protiv kojeg je u ukupnom omjeru poveo sa 23:22.

Novak Đoković će se u finalu Australian Opena sastati sa pobjednikom duela Murray - Raonić.

Australian Open, polufinale:

Novak Đoković - Roger Federer 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.