Premijer liga BiH

Mladost upisala pobjedu nad njemačkim niželigašem

Edmir Škorić

Nogometaši Mladosti odigrali su danas prijateljsku utakmicu u sklopu priprema u Antaliji.

Premijerligaš iz Doboja kod Kaknja odigrao je prvu pripremnu utakmicu, a rival je bio njemački niželigaš Ranheim. Mladost je na kraju trijumfovala rezultatom 2:0.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, mada su i jedni i drugi igrali poprilično ofanzivno. 

Najbolju šansu u prvom dijelu Mladost je imala preko Hodžića, no on je upropastio izglednu šansu sa nekih sedam-osam metara.

Nijemci su imali penal, ali je golman Lalić uspio da odbrani, pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku dosta promjena, trener Kakanjaca Ibro Rahimić dao je šansu i drugim igračima, te je njegova ekipa došla do pobjede. Strijelci za pobjedu bili su Asanović i Poček. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Mladost od prve minute su nastupali: Lalić - Hrvat, Hrelja, Gačan, Mujčić, Bošković, Sušić, Asanović, Poček, Hodžić, Husić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.