Bh. reprezentativac samokritičan

Medunjanin: Nisam potpuno zadovoljan, ali gol je olakšanje

Haris Medunjanin se u velikom stilu vratio u Maccabi iz Tel Aviva, za koji je već nastupao u periodu od 2010. do 2013. godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je sinoć postigao prelijep pogodak u pobjedi svog tima nad Hapoel Kfar Sabom rezultatom 3:0, a dodao je i jednu asistenciju. Nakon završetka susreta, Medunjanin nije krio radost zbog pobjede. Ipak, kako kaže, svojom igrom nije previše zadovoljan.

"Nisam u potpunosti zadovoljan svojom partijom. Izgubio sam nekoliko lopti koje nisam smio, ali znam da ću uskoro dostići željenu formu. Potrebno je vrijeme, a treba imati na umu da godinu dana nisam igrao ozbiljan fudbal u svom bivšem klubu", rekao je Medunjanin, koji je potom dodao:

"Olakšanje je kada postignete gol i to je lijep osjećaj. Mogu obećati da ću se truditi da ih postignem što više. Imao sam još prilika ali nisam bio na potrebnoj razini, a to moram popraviti".


O povratku u Maccabi i ambicijama u klubu iz Tel Aviva...

"Bio sam u nezavidnoj situaciji u Španiji i želio sam promijeniti klub. Imao sam nekoliko ponuda, ali odlučio sam se za povratak u Maccabi, što je najveća zasluga trenera Petera Bosza. Za mene su ovo pozitivne promjene i sretan sam što ću napokon igrati".

"Izraelska liga se mnogo promijenila od mog odlaska. Nekada je bilo lako igrati protiv Beer Sheve, a sada vidim da su jedna od najboljih ekipa u ligi. Ipak, zna se moj cilj, a to je da osvojim titulu sa i s Maccabijem zaigram u Ligi prvaka. To je san svih nas, ali znamo da je pred nama dug put", zaključio je Haris Medunjanin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.