Strogo mirovanje pet dana

Amel Tuka zbog povrede propušta Prvenstvo Balkana

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka zbog povrede će propusti Prvenstvo Balkana u Istanbulu koje je na rasporedu 27. februara.

Naš najbolji atletičar prijhje par dana iako je bio najavljivan, nije nastupio na mitingu u Stokholmu. Do danas se nije znalo zbog čega se Amel nije pojavio na startu trke, iako se pretpostavljalo da se radi o povredi.

Na veliku sreću povreda je lakše prirode, odnosno Tuka istegao mišić na lijevoj nozi prilikom sprinteva koje je radio na treningu uoči odlaska u Švedsku.

Naš atletičar jutros je podrvgnut detaljnim liječničkim pregledima, a Belli Vitorio, jedan od najboljih italijanskih stručnjaka za sportsku medicinu koji je obavio pregled, preporučio je strogo mirovanje od pet dana uz određene terapije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.