Bolta te priče nasmijavaju

Je li Bellerin brži od Bolta? Jamajčanin poslao jasnu poruku

Edmir Škorić

Najbržeg čovjeka svijeta, Usaina Bolta, nasmijavaju priče o tome da su neki nogometaši brži od njega.

Bolt je najbrži na svijetu, ali Jamajčanin ima konkurenciju u vidu pojedinih igrača kao što je Arsenalov desni bek Hector Bellerin.

BBC Sport je objavio kako bi, ako bi trčali na 40 metara, Bellerin bio brži od Bolta s vremenom 4.41 sekundi, koliko je izmjereno kada je Arsenalov nogometaš trčao.

"On je sprinter, očito je najbrži na svijetu. Čujem da ljudi govore da sam brži od njega i takve stvari, ali drugačije je kada imate loptu u nogama. Ja radim svoj posao, ne bih pokušao da ga pobijedim", rekao je Bellerin.

"Ove me priče nasmijavaju. Nogometaši su brzi na 10-20 metara, to je ono što oni treniraju, a ja treniram na 100 ili 200 metara", istakao je Bolt.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.