Novi naslov za Bayern

Bayern prvak

M. Maksimović

Osvojenim bodom na gostovanju kod Wolfsburga, Bayern je samo četiri dana nakon kraha u Rusiji, potvrdio 21. naslov prvaka Njemačke.

Bayern je u Volkswagen Areni odigrao sa Wolfsburgom 0:0, a Edin Džeko je igrao do 61. minute kada ga je zamijenio Dejagah. Što se tiče same utakmice, najbolju priliku je u finišu utakmice imao Grafite, ali je lopta otišla pored gola.

Na tabeli Bayern ima 10 bodova više od drugoga Werdera, a do kraja prvenstva moguće je osvojiti najviše devet bodova. Bayern je ove sezone osvojio i njemački Kup, te je po sedmi put u svojoj istoriji osvojio "duplu krunu" u Njemačkoj. Uz tih sedam Bayernovih dvostrukih naslova, Kup i prvenstvo u istoj sezoni u Njemačkoj su još osvajalio samo Schalke 04 (1937), Koeln (1978) i Werder (2004).

Duisburg Ivice Grlića je osvojio tri super važna boda na svom terenu pobjedivši Bayer Leverkusen Sergeja Barbareza 3:2.Domaćini su odlično otvorili utakmicu, nakon korenera u 14. minuti strijelac je Ishiaku.'' Apotekari'' su uzvratili četiri minute kasnije preko Sinkiewicza. Ipak do odmora Ishiaku je zabio još jedan gol, svoj drugi u 36. minuti  za vodstvo Diusburga. U 74. minuti utakmica je bila početku, Barnetta je glavom zabio za 2:2. Do tri boda Dusiburg je stigao u prvoj minuti sudijske nadoknade, Georgiev je strijelac. Ovom pobjedom Duisburg je produžio svoju nadu u opstanak, dok je Bayer šesti sa 48 bodova.U dresu Bayera Sergej Barbarez je odigrao cijelu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti