Calderon: Ronaldo je Realov već 6 mjeseci

Bivši predsjednik madridskog Reala Ramon Calderon rekao je za britanski Sun da je još za svog mandata dogovorio transfer Ronalda iz Manchester Uniteda.

”Ronaldo je na dolazak u Madrid pristao prije šest mjeseci. Svo je ovo vrijeme zapravo zavaravao navijače Manchester Uniteda navodnom željom za ostankom. U Manchester Unitedu to su jako dobro znali”, rekao je Calderon pripisavši si sve zasluge za dovođenje Portugalca taman prije nego što se, osramoćen zbog varanja na godišnjoj skupštini kluba, povukao s predsjedničkog mjesta.

”Da, odradio sam posao prije odlaska iz Reala. Recimo da se radilo o džentlmenskom sporazumu. Obavezali smo se da nećemo dirati Ronalda do kraja sezone. Ferguson je želio da ostane jer mu je trebao do kraja sezone”.

Iz Manchester Uniteda i dalje poriču da su tokom sezone prodali Ronalda. Klupski glasnogovornik tvrdi da je posao zaključen tek u četvrtak, 11. juna. Iz Reala se zasad nisu oglasili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.