Čelik na gostovanje Rudaru bez povrijeđenog Selimovića

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika dobro su iskoristili reprezentativnu pauzu kako bi popravili neke stvari, te podigli fizičku spremu na još veći nivo. Zeničani u prva četiri kola proljetnog dijela prvenstva ne znaju za pobjedu, ali kada se uzme ko su im bili protivnici, onda i rezultati nisu toliko loši.

Klub s Bilinog polja odigrao je neriješeno protiv (Travnika, Zrinjskog i Širokog), dok je poražen u sudijskoj nadoknadi na Koševu protiv Sarajeva. U narednim kolima za izabranike Elvedina Beganovića slijede utakmice protiv ekipa, koje se nalaze u sredini ili donjem dijelu tabele. To će svakako biti prilika da Zeničani dodatno utvrde svoju sigurnu poziciju na tabeli Premijer lige.

Naredno kolo za crno-crvene donosi gostovanje u Prijedoru kod domaćeg Rudara, a sam podatak da Čelik nikada nije izgubio u Premijer ligi od ekipe iz Prijedora dovoljno govori kakvu tradiciju imaju protiv svog protivnika.

Čelik i Rudar su dosad odigrali 11 utakmica, uz skor od pet pobjeda kluba iz Zenice, te šest remija. Kada su u pitanju utakmice u Prijedoru, nijedna ekipa nikada nije ostvarila pobjedu, odigrano je pet utakmica, a sve su završile podjelom bodova.

Posljednja utakmica ovih ekipa igrana jesenas u Zenici završena je bez golova, a vjerujemo da bi obe ekipe bile zadovoljne kada bi takav rezultat bio i u narednoj utakmici, koja se igra u subotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će na gostovanje u Prijedor bez povrijeđenog krilnog napadača Vernesa Selimovića, koji se prije tri dana povrijedio na treningu, njemu je napukao mišić i on će propustiti narednu utakmicu. Njega bi u ekipi trebao zamijeniti Vladimir Grahovac, koji je sjajnim izvedbama na Koševu protiv Sarajeva, te na Pecari protiv Širokog Brijega obezbjedio početnu postavu za naredne utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.