Sijun se bori za 3. kolo

Čudo od djeteta "pomelo" Goulda

Adnan Beganović

Nakon PTC Finala na kojem je titulu osvojio Mark Allen najbolji snooker igrači preselili su se u Aziju gdje je na rasporedu rangirajući turnir China Open, koji se igra za nagradni fond 478.000 funti.

U protekla dva dana kompletirano je 1. kolo China Opena, dok su u toku mečevi 2. kola, a do senzacionalne pobjede na otvaranju turnira stigao je 15.godišnji domaći igrač Yuan Sijun.

U 1. kolu 15-godišnje čudo od djeteta bilo je bolje od 14. nositelja Martina Goulda. Mladi Kinez je slavio na nevjerovatnih 5:0 po frameovima.

Prvo kolo bilo je kobno i za 7. nositelja Barryja Hawkinsa od kojeg je u devet frameova (5:4) bio bolji Tian Pengfei. Plasman u 3. kolu do sada su između ostalog osigurali John Higgins, te Stephene Maguire. Higgins je u 2. kolu bio bolji od Marka Joycea, dok je Maguire kojem je potreban prolaz u polufinale kako bi izbjegao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, u 2. kolu bio bolji od Jacka Lisowskog. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.