Velika pobjeda Maguirea, poznati polufinalisti China Opena

Adnan Beganović

Rangirajući snooker turnir, China Open, koji se igra za nagradni fond od 478.000 dolara ušao je u samu završnicu.

Naime, danas su odigrani četvrtfinalni mečevi, a plasman u polufinale su osigurali Judd Trump, Stephen Maguire, John Higgins i Ricky Walden.

Najznačajniju pobjedu u četvrtfinalu ostvario je Maguire, koji je plasmanom u polufinale China Opena osigurao direktno učešće na Svjetsko prvenstvu s obzirom da će biti plasiran među 16 najboljih snooker igrača. U kvalifikacije Svjetskog prvenstva morat će nekadašnji svjetski broj jedan, Ding Junhui.

Maguire je u današnjem četvrtfinalnom meču savladao Alfieja Burdena sa ubjedljivih 5:1 po frameovima, a meč je zavšen bez trocifrenog breaka.

Trump je do polufinala stigao pobjedom na Kingom, koji je imao prednost 3:2, ali Trump je serijom 3:0 stigao do sigurnog trijumfa (5:3). I ovaj meč je završen bez trocifrenog breaka.

Walden je u derbiju četvrtfinala lakše od očekivanog savladao aktuelnog svjetskog prvaka Stuarta Binghama. Slavio je Walden rezultatom 5:1, a i ovaj meč je završen bez trocifrenog breaka.

Iskusni John Higgins je u četvrtfinalu savladao Noppona Saengkhama. Slavio je višestruki svjetski prvak rezultatom 5:3, a kao i prethodnim četvrtfinalnim mečevima, ni u ovom nije boilo trocifrenog breaka.

U polufinalu će snage odmjeriti Higgins i Walden, te Maguire i Trump.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.