Iz Moskve u Madrid: Ettore Messina

Košarkaši stopama fudbalera

Messina novi trener Reala

Jedan od najtrofejnijih evropskih sručnjaka svih vremena, Italijan Ettore Messina, novi je trener madridskog Reala.

Novi trener španskog giganta biće i zvanično predstavljen medijima danas na stadionu Santiago Bernabeu, a na novoj funkciji zamijeniće Goana Plazu koji je trenirao Real tokom protekle tri godine i sa tim klubom 2007. godine osvojio titulu prvaka Španija kao i ULEB kup.

Messina je prije dolaska u Real sjedio na klupi moskovskog CSKA sa kojim je u poslednje četiri sezone dva puta osvojio Euroligu i dva puta bio poražen u finalu ovog najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez obećao je da će osim fudbalera pojačati i košarkaše, te je obećao uz dovođenje Messine na kormilo kluba i dolazak nekoliko vrhunskih igrača. Real je već stupio u kontakt sa Novicom Veličkovićem iz Partizana, kao i sa Šarunasom Jasikevičiusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.