Dva fudbalera iz BiH u prvih 11

Uoči EP: Idealni tim Jugoslavije u očima Engleza

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj počinje za otprilike mjesec i pol dana.

Tim povodom engleski mediji su napravili idealnu postavu reprezentacije Jugoslavije za koju kažu da bi izgledala ubitačno.

U ovom slideu vam donosimo 11 igrača koje su izabrali kolege iz engleske, a u tom timu nalaze se i dva igrača iz BiH... 

Golman: Samir Handanovič (Inter)

Sjajni golman Intera i nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Slovenije branio bi za Jugoslaviju na ovom EP po izboru Engleza.

Mnogi će vjerovatno pomisliti da bi bolji izbor bio golman Atletico Madrida Jan Oblak koji je također Slovenac i koji ove sezone briljira na golu Madriđana.

Desni bek: Branislav Ivanović (Chelsea)

Sjajni defanzivac je već dugo godina standradni član prve postave Plavaca iz Londona. Na ovoj poziciji bi vjerovatno igrao za bilo koju reprezentaciju na svijetu.

Standardni je član reprezentacije Srbije. 

3. Dejan Lovren (Liverpool)

Iako neće igrati na ovom Euru zbog svađe sa selektorom Čačićem, Dejan Lovren bi sasvim sigurno mogao biti član prve postave reprezentacije Jugoslavije.

Sjajni štoper je standardni član ekipe Liverpoola otkad je u taj klub došao Jurgen Klopp.

Štoper: Stefan Savić (Atletico Madrid)

Iako ove sezone ne dobija mnogo šansi za igru u Atletico Madridu, Savić je sjajan štoper koji je svoj kvalitet dokazao mnogo puta.

Prije Atletica nastupao je za klubove poput Fiorentine i Manchester Cityja.

Lijevi bek: Aleksandar Kolarov (Manchester City)

Lijevi bek Manchester Cityja je jedan od najsigurnijih igrača u ovoj postavi. Kolarov je godinama član Građana i sigurno da bi u mnogim reprezentacijama širom svijeta bio prvi izbor za ovu poziciju.

Vezista: Luka Modrić (Real Madrid)

Ne treba mnogo trošiti riječi na umjetnika u kopačkama kakav je Luka Modrić. Dovoljno je reći da je već četiri sezone standardni član prve postave Real Madrida.

Vezista: Ivan Rakitić (Barcelona)

Za njega bi otprilike važio jednak opis kao i za Luku Modrića. Bez dileme bi bio član prve postave bilo koje reprezentacije jer se radi o igraču koji je veoma bitan za igru Barcelone.

Vezista: Miralem Pjanić (Roma)

Prvi od dvojice igrača iz BiH koji su u ovoj postavi. Vezista Rome za kojeg će se ovog ljeta otimati pola Evrope.

PSG, Bayern i Real Madrid samo su neki od klubova koji se interesuju za njega...

Krilni napadač: Ivan Perišić (Inter)

Radi se o igraču koji igra sjajno ove sezone za ekipu Intera. Prije Serije A igrao je u Bundesligi i to kao član Wolfsburga.

Krilni napadač: Stevan Jovetić (Inter)

Još jedan igrač Intera na listi i drugi Crnogorac u prvih 11. Igrač koji je vjerovatno najbolje dane karijere proveo u Fiorentini iz koje je prešao u Manchester City, ali tamo se nije najbolje snašao.

Trenutno igra u promjenjivoj formi za Inter.

Napad: Edin Džeko (Roma)

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ne igra najbolje ove sezone za Romu, ali njegovo ime je tako veliko da se morao naći u ovoj postavi.

Bundesliga, dva puta Premiership, FA Cup i Carling Cup samo su neki od trofeja koje je osvojio, a nekada je bio i prvi strijelac Bundeslige.

Džeko je ove sezone postigao samo osam golova u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.