Trener Čelika nakon poraza u Vitezu

Beganović: Bili smo bespomoćni u drugom poluvremenu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u okviru 27. kola Premijer lige BiH gostovali kod ekipe Viteza. 

U komšijskom derbiju rezultat, pa i igra su bili identični kao utakmici iz prošle sezone. Domaćini su čudnim golom, nakon velike gužve minimalno savladali Zeničane, koji danas nisu bili na nivou igara s posljednjih četiri-pet utakmica.

Nakon utakmice svoje viđenje je dao i trener crno-crvenih Elvedin Beganović.

"Ponovo smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom dijelu moja ekipa je dominirala, imali smo svoje prilike i na kraju taj penal, gdje smo morali povesti. Na kraju mislim da je Popović pogodio iz tog penala, mislim da bi utakmica otišla u našu korist i sigurno ne bih izgubili. Golman Viteza je fantastično reagovao na loš šut našeg Popovića, a na kraju iz jedne situacije, gdje je bila velika gužva Vitez je došao do tog jedinog gola", ističe Beganović.

U drugom poluvremenu njegovi igrači nisu mogli napraviti dodatni pritisak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vitez je u drugom poluvremenu iskusno i znalački čuvao minimalnu prednost, mi smo bili bespomoćni u drugom dijelu i Vitez je na kraju zasluženo pobijedio. Nismo danas smjeli igrati njihovu igru, a očekivali smo šta će se desiti, ako domaćin prvi povede. Okrećemo se narednoj utakmici i nadam se da ćemo ispraviti neke greške, a posebno kada su u pitanju prekidi, gdje imamo dosta problema", završio je Beganović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.