Mladost pobijedila Travnik i izborila opstanak

Navijači zajedno s igračima proslavili veliku pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti danas su u Doboju kod Kaknja pobijedili Travnik rezultatom 2:1 i na taj način u svojoj historijskoj prvo sezoni u Premijer ligi BiH obezbjedili opstanak i sljedeće sezone igrat će Ligu 12 najboljih klubova u našoj zemlji.

Bosanski "Hoffenhajm", koji je prije pet godina igrao u najnižem rangu zahvaljujući sposobnim ljudima prije svega predsjedniku Mensuru Mušiji jedna je od najljepših sportskih priča posljednjih godina u našoj zemlji.

Nakon današnje pobjede i izborenog opstanka u Premijer ligi tri kola prije kraja, rukovodstvo kluba, stručni štab i igrači na kraju utakmice zajedno su sa "Crvenom Legijom" proslavili pobjedu i ostanak u ligi.

Na ovaj relativno mali klub u našim okvirima trebali bi se ugledati i mnogo veći klubovi. Mladost je dokaz da se i iz male sredine uz sistemski i organizovan rad uz pametna ulaganja može napraviti rezultat u nogometu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako tvrde iz kluba kod Kaknja, oni se na ovome neće zaustaviti, a u narednom periodu se očekuju nova ulaganja u stadion i infrastrukturu u sklopu "MGM Arene".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.