Bh. bacač kugle za SportSport.ba

Pezer: Još uvijek ne vjerujem, živim san

D. Vejo

Kažu na mladima svijet ostaje. Tu činjenicu potvrdio je i 22-godišnji bh. bacač kugle Mesud Pezer koji je jučer na jednom mitingu u Americi tačnije Arizoni, iz trećeg pokušaja kuglu bacio 20,58 metara i tako prebacio olimpijsku normu, te sebi osigurao učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Brazilu.

Bosna i Hercegovina polako čekira kartu za još jednog predstavnika u Riju. Mladi Zeničanin svakako će predstavljati opasnost i konkurenciju, velikim imenima ovog sporta. O svojim prvim impresijama nakon postignutog uspjeha, pričao je za SportSport.ba upravo Pezer.

"Ja još uvijek nisam svijestan šta sam postigao. Ispunio sam normu koja mi je bila potrebna kako bih otišao na predstojeće Olimpijske igre u Rio. Pod utiscima sam, trebaće vremena da shvatim šta sam postigao", rekao je za SportSport.ba bh. bacač kugle, Mesud Pezer.

Kako kaže, pun samopouzdanja ide u Rio.

"Nemam pritiska. Na igre idem rasterećeno, dat ću sve od sebe i posljednji atom snage kako bi obezbjedio što bolji rezultat", dodaje on.

Kako je mladi sportista osigurao kartu za Rio, pogledajte u videu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.