Promjene u bavarskom gigantu

Lucio prekobrojan u Bayernu

Kapiten reprezentacije Brazila, Lucio, mogao bi postati prekobrojan u minhenskom Bayernu, obzirom da holandski stručnjak na klupi Bavaraca na njegovu poziciju želi postaviti holandskog internacionalca Edsona Braafheida.  

„Što se mene tiče, želim ostati u Bayernu. Međutim, ukoliko novi trener smatra da su neki drugi bolji od mene, ne želim se više vraćati u Munchenu niti igrati u Bayernu“, decidan je Lucio.
Brazilac je u Bayern došao 2004. godine, a trenutno se nalazi u sastavu brazilske reprezentacije na Kupu konfederacija u Južnoafričkoj Republici.

Novopečeni reprezentativac Holandije, Edson Braafheid (26), jedan je od šestorice novih igrača u Bayernovoj svlačionici ovoga ljeta. Braafheid je od 2003. do 2007. igrao u Utrechtu, a prethodne dvije sezone bio je član Twentea.

Uz njega, bavarski gigant doveo je još Marija Gomeza, Anatolija Timoščuka, Ivicu Olića, Alexandera Baumjohanna i Danijela Pranjića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.