Rutinska pobjeda prvog reketa svijeta

Đoković sa pola snage do 3. kola

Novak Đoković nastavlja put ka jedinom Grand Slam trofeju koji mu nedostaje.

Prvi reket svijeta nije blistao u duelu sa Belgijancem Steveom Darcisom u okviru 2. kola Roland Garrosa, ali je na kraju upisao pobjedu u tri seta (7:5, 6:3, 6:4) i plasman u treću rundu takmičenja.

Novak je u prvom setu imao 3:0 u gemovima i činilo se da će rutinski privesti posao kraju. Tako nije mislio Belgijanac, koji vraća brejk u petom gemu i zatim izjednačuje rezultat na 3:3. Odlijevao je Darcis sve do 12. gema, a onda je Đoković pritisnuo servis 161. igrača svijeta i konačno iskoristio treću set loptu.

Najbolji teniser svijeta lakši posao imao je u drugoj dionici. Nole dolazi do brejka u drugom gemu, a potom u stilu pravog šampiona privodi set kraju.

Kao i u prvom setu, Novak je u nastavku u ranoj fazi stekao osjetniju prednost (2:0), ali Darcis ponovo uspijeva da se vrati u igru i čak da povede sa 3:2. Ponovo je Belgijanac poklekao sredinom seta, a Đoković je na najbolji način to iskoristio kako bi došao do nove pobjede u Parizu. Do kraja susreta rivalu je prepustio samo jedan gem.

U borbi za osminu finala Đoković će rekete ukrstiti sa Britancem Aljažom Bedeneom, koji je danas bio bolji od Španca Pabla Carrena-Buste.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.