Sedmi dan Roland Garrosa

Đoković želi "ekspres", Gulbis cilja Tsongu

Na Roland Garrosu danas je na programu sedam mečeva u muškoj konkurenciji.

Na parisku šljaku, između ostalog, izaće i najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji će u okviru treće runde snage odmjeriti sa Britancem Aljažom Bedeneom.

Đoković je u ovom meču svakako apsolutni favorit i sve osim ubjedljive pobjede prvog reketa svijeta bilo bi ravno iznenađenju. Nole se do sada jednom sastajao sa Bedeneom, i to prošle godine kada je rutinski slavio u prvom kolu Australian Opena. 

U ostalim susretima trebalo bi da bude dosta više uzbuđenja.   

Od 11 časova prvi će na teren izaći Nijemac Alexander Zverev i Austrijanac Dominic Thiem. Ova dva igrača u posljednje vrijeme bilježe jako dobre rezultate. Austrijanac je tokom ove godine osvojio čak tri turnira. Posljednji u nizu bio je u Nici, gdje je u finalu upravo savladao svog narednog rivala. Što se tiče ovog duela, prednost je na strani Thiema, ali i eventualnii trijumf Zvereva ne bi predstavljao veliko iznenađenje.

Španac David Ferrer ne bi trebao da ima puno problema sa sunarodnikom Felicijanom Lopezom, kome šljaka i nije omiljena podloga.

Jedan od interesantnijih mečeva današnjeg programa je i onaj između Letonca Ernestsa Gulbisa i domaćeg igrača Jo-Wilfrieda Tsonge.

Gledajući formu i rezultate u proteklih nekoliko godina na Roland Garrosu, Francuz ima ulogu favorita. Ipak, Gulbis je u prva kola dosta više pokazao i sigurno je da može pružiti jak otpor 7. igraču svijeta.

Dobar tenis mogli bi gledati u okršajima Cuevasa i Berdycha, Ćorića i Bautista, kao i u duelu Goffina i Almagra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.