Napadač Juventusa o predstojećem prelaznom roku

Morata: Real Madrid, to je moj san i to je ono što želim

D. Vejo

Alvaro Morata nosio je napad u timu Juventusa tokom prethodne dvije sezone, čime je pokazao svoj kvalitet i fudbalsko znanje.

Predstoji prelazni rok i svi se pitaju gdje li će mladi Španac nastaviti karijeru. Rođen je u Madridu, a kako kaže, tamo mu je najljepše. 

"Sanjam povratak u Real Madrid. Tamo igraju velika, najbolja imena svjetskog fudbala. A to je ono što želim. Želim trofeje sa Realom. Ide prelazni rok, a ja ću preći u klub koji će mi dati mogućnost da osvajam trofeje", kazao je za inostrane medije 23-godišnji napadač Stare dame, Alvaro Morata.

Mladi fudbaler osvrnuo se i na boravak u Italiji.

"Mnogo sam naučio. Stasao sam što je najbitnije, počeo sam da postižem golove, osvojio sam sve u Italiji i igrao finale Lige prvaka. Sada je red na nove izazove", zaključuje Morata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.