Ne idu na Evropsko prvenstvo

Ovo su zvijezde koje nećemo gledati u Francuskoj

Endin Čaušević

Evropsko prvenstvo u fudbalu ovog ljeta se igra u Francuskoj, a spektakl počinje za nešto manje od deset dana.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju Evropsko prvenstvo koje se od 10. jula igra u Francuskoj. Svi očekuju veliku borbu za trofej jer bi ovo trebalo biti jedno od najuzbudljivijih EP-a u historiji.

Ipak, na EP-u nećemo gledati neke od velikih zvijezda. Većina od njih ima problema s povredama, a neki su iznenađujuće ispostavljeni sa spiska svojih selektora.

Donosimo vam listu fudbalera koje nećemo imati priliku gledati na stadionima u Francuskoj na Evropskom prvenstvu.

10. Vincent Kompany

Kapiten reprezentacije Belgije u svojoj karijeri je imao dosta problema sa povredama. U samom finišu sezone zadobio je povredu zbog koje neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Kompany je dosta emotivno podnio ovu vijest, ali je potvrdio da će biti uz svoje saigrače iz reprezentacije tokom EP-a.

9. Marco Verratti

Jedan od najboljih mladih veznih fudbalera u Evropi iza sebe ima sjajnu sezonu u PSG-u. Ipak, u samom finišu se povrijedio i zadao veliki udarac za Antonia Contea koji je ozbiljno računao na Verrattija na EP-u.

Ipak, Conte je na kraju bio primoran da prekriži sa svog spiska igrača prvaka Francuske, ali je Conte u svom rukavu imao još nekoliko iznenađenja.

8. Andrea Pirlo

Najveće iznenađenje selektora Italije, Antonia Contea, bilo je izostavljanje sa spiska iskusnog Andree Pirla. Mnogi navijači Italije su razočarani što ovaj maestro neće igrati na EP-u u Fracuskoj.

Kao glavni razlog izostavljanja Pirla sa spiska putnika na EP Conte je naveo to što Italijan trenutno nastupa u američkom MLS-u.

7. Arjen Robben

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj nećemo gledati ni fudbalera Bayerna, Arjena Robbena. On je zadnjih desetak godina jedan od najboljih igrača ove reprezentacije, ali ne putuje u Francusku.

Holanđani se nakon dugi niz godina nisu uspjeli kvalifikovati na Evropsko prvenstvo pa na EP-u nećemo gledati mnogo holandske zvijezde.

6. Karim Benzema

Napadač Real Madrida neće igrati na EP-u koje se igra u njegovoj domovini iako je jedan od najboljih igrača ove reprezentacije. Sex skandal u koji je bio uključen Benzema na kraju ga je koštao poziva.

Mišljenja navijača su podijeljena, ali većina smatra da je Benzema trebao dobiti poziv jer je u odličnoj formi.

5. Diego Costa

Što se tiče reprezentacije Diego Costa zaista nema sreće. Otkako je promijenio sportsko državljanstvo i odlučio da igra za Španiju, Costa nikako da se ustali u prvi tim.

Rođeni Brazilac ima problema sa povredama u ovoj sezoni što ga je na kraju koštalo odlaska na EP.

4. Philipp Lahm

Njemačka je ove godine možda i najveći favorit za osvajanje Evropskog prvenstva. Aktuelni prvaci svijeta žele nastaviti svoju dominaciju, ali ovaj put neće moći računati na Lahma.

Kapiten je u finišu ove sezone zadobio povredu zbog koje je morao na kraju da obavijesti navijače da neće moći dati svoj doprinos na EP-u.

3. Franck Ribery

Ribery je 2014. godine odlučio da se penzioniše iz reprezentacije Francuske. Iako su ga mnogi nagovarali da se vrati na EP-u i pomogne svojoj reprezentaciji Ribery je odbio poziv.

Fudbaler Bayerna je prije nekoliko dana izjavio da više nema želju da igra u dresu reprezentacije, te da je njegova odluka konačna.

2. Dani Carvajal

Španski odbrambeni fudbaler je možda i najveći peh što se tiče povrede. On je tokom cijele sezone bio sjajan u kraljevskom klubu, a onda se povrijedio u posljednjoj utakmici u ovoj sezoni.

Iako su Španci do posljednjeg trenutka čekali na odgovor ljekarskog tima, na kraju su morali pozvati zamjenu za Carvajala koji će se na teren vratiti tek za dva mjeseca.

1. Marco Reus

Sjajni fudbaleri Borussije Dortmund je i ove sezone blistao. Ipak, to nije bilo dovoljno za selektora Njemačke Joachima Lowa koji ga je prekrižio sa spiska.

Ovo je sigurno najveće izenenađenje pred početak Evropskog prvenstva, a navijači Njemačke i dalje ne mogu vjerovati da Reus neće igrati u Francuskoj.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.