Turski košarkaš otkriva

"Što ću napraviti kada ugledam LeBrona? Pitati ga za selfie"

Edmir Škorić

Cedi Osman, turski košarkaš Anadolu Efesa, u blogu za portal Eurohoops kaže da mu je san zaigrati u NBA ligi.

Osman je s Turskom u Manili, gdje će pokušati da izbori Olimpijske igre u Rio de Janeiru. I dok se sprema za mečeve sa Senegalom i Kanadom u grupi 3, razmišlja i o NBA ligi.

"Uzbuđen sam zbog turnira u Manili, spreamo se za bitke i borbu za Rio. Iskreno, jedva čekam turnir, oduševljen sam. Dat ćemo sve od sebe, bila bi velika stvar za sve u Turskoj da odemo na OI", kazao je košarkaš Andolu Efesa, a onda se osvrnuo na mogućnost igranja u NBA.

"Kao što sam ranije pisao u svojim tekstovima, na ljeto 2017. imam opciju da idem u NBA i to definitivno želim. Volio bih se okušati u NBA ligi. Moja velika želja je dres Clevelanda, to sanjam i ne krijem. Sretan sam što su Cavsi došli do naslova".

Što ako sretne LeBrona Jamesa?

"Zaustavit ću ga i pitati za selfie. To bi bilo nevjerovatno da jednog dana igram zajedno s njim. Ma ne mogu ni da pomislim... Prvo što ću uraditi kada dođem na trening Cavsa, prići ću LeBronu, pozdraviti ga i zamoliti da se uslikamo", ističe Osman. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.