Impresivan učinak Clynea

Jedan meč dovoljan da bude najkreativniji igrač Eura

D. Vejo

Englezi koji su važili za jednog od potencijalnih osvajača Eura, nisu opravdali očekivanja. Poraženi su u već u osmini finala i to od Islanda, selekcije koja se pokzala kao jedno od prijatnih iznenađenja na takmičenju.

Sva velika imena otišla su u zaborav nakon ispadanja. Međutim, ima i onih koji se mogu pohvaliti učinkom. Naime, riječ je o Nathanielu Clyneu.

Englez koji je igrač zadnje linije proglašen je za najkreativnijeg igrača Eura. Vjerovali ili ne u jednoj utakmici koju je odigrao, čak je sedam puta stvorio izglednu priliku za postizanje pogotka.

Igrao je na meču protiv Slovačke, koji je završen remijem (0:0).
 

Podsjetimo, Clyne igra za Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.