Prijateljski meč u Austriji

Novi poraz na pripremama: Al Wahda bolja od Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva danas su u austrijskom Volkemarktu odigrali novu pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Izabranici Almira Hurtića odmjerili su snage protiv Al Wahda, a na kraju više razloga za slavlje imao je klub iz Saudijske Arabije koji je pogotkom u finišu utakmice slavio s minimalnih 1:0 protiv Sarajeva. 

Al Wahda je već u desetoj minuti bila u prilici da dođe do prednosti. Nakon dosuđenog jedanaesterca udarac sa bijele tačke je uspio odbraniti golman Pavlović, a odgovor je stigao već u naredne tri minute kada su zaprijetili Rustemović i Duljević. 

Tim sa Koševa je na sve načine pokušavao postići pogodak, a veliku priliku u 33. minuti je propustio novajlija Crnkić čiji udarac je otišao pored gola. Do kraja poluvremena dobre šanse su imali još Balić i Ahmetović, međutim promjene rezultata na semaforu nije bilo. 

U drugom dijelu utakmice igralo se većinom između dva kaznena prostora. Sarajevo je pokušavalo da dođe do vodstva, međutim na kraju je više sreće imala Al Wahda koja u 75. minuti poslije pogotka sa bijele tačke dolazi do minimalnog vodstva. To je ujedno bio i jedini pogodak na utakmici.

Stručni štab Sarajeva u ovoj utakmici nije mogao računati na Kovačevića, koji je poslije zadobivene povrede koljena otputovao nazad u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut detaljnim liječničkim pregledima. 

Pripremna utakmica:

Al Wahda - Sarajevo 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić (od 74. Kadušić), Almir Bekić (od 74. Mihojević), Balić, Novaković, Rustemović, Sarić, Ćetković (od 71. Anđušić), Duljević (od 71. Hebibović), Crnkić i Ahmetović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.