Uspješna provjera tima iz Bugojna

Bešagić pogodio za pobjedu Iskre nad Troglavom

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre jučer su na svom Jakliću upisali prvu pobjedu u pripremnoj fazi za novu sezone Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a slavili su nad Troglavom iz Livna sa minimalnih 1:0.

Bugojanci su pružili veoma dobru partiju, a jedini pogodak postigao je u 31.minuti mladi vezista Armin Bešagić. Pored tog pogotka Iskra je imala još nekoliko veoma dobrih prilika, te  u stručnom štabu Plavih sa Jaklića mogli biti zadovoljni ovom provjerom.

Iskra je nastupala u sastavu: Peco, Filan, Sijamija, Pihura, Omerinović, Bešagić, Nebić, Kamber, Mujkić, Šijak, Tanković.

Narednog vikenda Iskra će odmjeriti snage protiv Busovače, novog člana Druge lige Federacije grupa Zapad, dok još uvijek nije poznat rival za generalku.

Prvenstvo u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad počinje 20.08., a Iskra će u prvom kolu u goste Vitezu iz Bužima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.