Kerlon potpisao za Inter

Edmir Škorić

Milanski Inter potpisao je na tri godine Brazilca Moura Souza Kerlona, koji je ranije odigrao samo četiri meča za Chievo iz Verone. 21-godišnjak je na Meazzu došao kao slobodan igrač.

Kerlon Moura Souza je inače imao prošle sezone svoj debi u Seriji A, gdje je nastupao za Chievo iz Verone. No, ozljede su ga zaustavile, pa je ukupno u čitavoj sezoni odigrao samo četiri utakmice.

21-godišnji Brazilac prepoznatljiv je po svojim driblinzima, a ranije je nastupao u Cruzeiru. Na južnoameričkom šampionatu do 17 godina koji je održan 2005. godine bio je najbolji strijelac i najbolji igrač-

Na Giusseppe Meazzi će ostati tri godine, koliko stoji u ugovoru kojeg je potpisao sa čelnicima Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.