Mladost dočekuje Metalleghe

Rahimić: Pobjedom krenuti ka gornjem dijelu tabele

Dino Kurbegović

Svoj prvi susret pred domaćom publikom u novoj sezoni Premijer lige BiH ekipa Mladosti će igrati u nedjelju protiv novajlije u elitnom ragu bh.takmičenja, ekipe Metalleghea BSI iz Jajca. Nakon dva gostujuća remija (Krupa i Vitez) ekipa Ibre Rahimića ima imperativ pobjede.

"Nakon dva remija ovo je za nas veoma važna utakmica. Cilj pred početak sezone je i bio da ostanemo neporaženi nakon dva gostovanja, a onda slavimo u trećem kolu i krenemo ka gornjem dijelu tabele, odnosno da se borimo za prvih šest pozicija. Slijedi nekoliko teških susreta nakon meča protiv Metalleghea i moguće je da već u nedjelju napravim nekoliko promjena u sastavu u odnosu na prethodna dva meča.", rekao je šef stručnog štaba i menadžer tima Ibro Rahimić na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba.

U timu iz Doboja vlada sjajna atmosfera, a u protekloj sedmici ekipa Ibre Rahimića je dobro radila i s puno optimizma očekuje nedjeljni duel. Treninzima se vratio i Adnan Hodžić koji je u protekloj sedmici trenirao smanjenim intenzitetom i sada je u konkurenciji za prvih 11 za susret s ekipomiz Jajca.

"Šta drugo očekivati za prvu domaću utakmicu poslije dva gostovanja nego tri boda. Vjerujem da uz podršku Crvene legije možemo slaviti i polako krenuti ka svom cilju koji smo najavili na početku sezone, a to je liga za prvaka BiH. " rekao je Adnan Hodžić u svom obraćanjuna press konferenciji.

Dvadesetogodišnji Marin Galić koji je ovog ljeta u redove dobojskog premijerligaša stigao iz Branitelja očekuje težak susret.

"Sigurno je da nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Mi idemo na pobjedu i sa tom pobjedom bi potvrdili dobru igru iz prva dva kola. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju i podrže nas, a ja sam uuvjerenda ćemo nošeni njihovim navijanjem na kraju zajedno slaviti." - rekao je mladi Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel između Mladosti DK i Metalleghea BSI igra se na "MGM Farm" Areni u Doboju u nedjelju u 17:00 sati. Meč će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog sa asistentima Dariom Primorcem (Ljubuški) i Harisom Bakovićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva. Za delegata susreta imenovan je Idrizović Haris iz Konjica, dok će posmatrač suđenja biti Radoslav Kapor iz Trebinja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.