Novi trener Željezničara za SportSport.ba

Petrović: Igrački kadar je prepumpan, vidjet ću ko je višak

Slavko Petrović je večeras postao novi šef stručnog štaba FK Željezničar, s kojim je dogovorio saradnju do ljeta 2018. godine.

Karizmatični trener na klupu Plavih sa Grbavice stiže iz Radnika, a u razgovoru za SportSport.ba je otkrio kako je došlo do saradnje sa Željezničarom.

"Dobio sam poziv, porazgovarao sam sa ljudima iz kluba i dogovorio se s njima. Oni su danas imali sastanak Upravnog odbora i donijeli zaključak da me imenuju za novog šefa stručnog štaba", rekao je na početku razgovora Petrović, koji je potom prokomentarisao trenutnu krizu Plavih i poziciju na tabeli:

"Mogu li popraviti stvari? Morat ću podhitno da ih popravim. Deveto mjesto je za veliki klub poput Željezničara bruka i sramota i mora se učiniti sve da se izađe iz krize. I svojim igračima u Radniku sam govorio da su tri boda uvijek najbolja medicina. Moramo pobijediti u Zenici makar s jednom nogom".

Za igrački kadar Željezničara Petrović kaže da je 'prepumpan'.

"Poznajem ligu, upoznat sam sa svim igračima u bh. klubovima, posebno sa onim iz naših najvećih klubova. Da, pratio sam Želju i mislim da je igrački kadar prepumpan. Previše je igrača tu, posmatrat ću situaciju par dana i zaključiti ko je tu višak, Skoncentrisat ću se na 20 do 22 igrača plus tri golmana. Igrači su na potezu da mi se dokažu. Smatram da je trenutni igrački kadar zadovoljavajući".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavko Petrović je u bliskoj prošlosti često pohvalno govorio o FK Sarajevo i navijačima ovog kluba. Mnogo se govorilo i o tome kako bi mogao preuzeti klub sa Koševa, koji je trenutno također bez trenera, ali je Petrović stavio tačku na te špekulacije rekavši da ga iz FK Sarajevo nikada niko nije zvao.

"Dugo se pisalo o mom preuzimanju Sarajeva, ali ja moram reći da me iz tog kluba niko nikada nije ni kontaktirao. Dok sam vodio Radnik doživio sam fenomenalne ovacije na Koševu. Ja sam to protumačio tako da su ti navijači prepoznali i nagradili moj rad i trud. Jasno je da su mene željeli navijači Sarajeva, ali ponavljam da nikada nisam dobio ni poziv iz FK Sarajevo", zaključio je razgovor za SportSport.ba novi trener Plavih Slavko Petrović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.