Dogovoren sporazumni raskid

Leopold Leo Novak raskinuo ugovor sa Vitezom

Samir Mlaćo

Hrvatski internacionalac Leopold Leo Novak od danas više nije član NK Vitez. 

Na zahtjev fudbalera koji je u redove bh. premijerligaša stigao iz hrvatskog niželigaša Zmaja iz Makarske, ugovor je raskinut te je Novak postao slobodan igrač.

"Zahvaljujemo mu na svemu postignutom u nepunih godinu dana, koliko je igrao u plavo bijelom dresu i želimo mu mnogo sreće i uspjeha u budućoj karijeri", istakli su iz NK Vitez na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Novak je u dosadašnjem dijelu Premijer lige naše zemlje za NK Vitez upisao pet nastupa, te je na terenu proveo ukupno 172 minute, a u subotnjem duelu protiv Zrinjskog nije bio u kombinaciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri je, između ostalog, nosio i dres Lučkog, Hrvatskog Dragovoljca, Cibalije, Zagreba, Brasova (Rumunija), Hajduka, St. Truidena (Belgija).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.