Dvije utakmice, dva isključenja

Postoji li gori način da se debituje za novi klub?

Novi fudbaler Frankfurta Michael Hector je teško mogao zamisliti gori početak sezone u novoj sredini.

Ovaj 24-godišnjak, koji je ugovorom vezan za Chelsea, je za svoj novi klub odigrao samo dvije utakmice, a u obje je dobio crveni karton.

Na prvu se čini da je to nemoguće izvesti, ali Hector je uspio napraviti nešto što je malo kome pošlo za rukom. Prvo je isključen u susretu DFB Kupa protiv Magdeburga, a potom i u ligaškom ogledu sa Schalkeom.

Iako je imao katastrofalan početak u novom klubu, Niko Kovač i ostatak stručnog štaba u Frankfurtu i dalje vjeruju da su njegovim dovođenjem napravili dobar potez i da će ovaj fudbaler u budućnosti biti od koristi klubu.

Interesantno, reprezentativac Jamajke je u dosadašnjoj karijeri boravio na čak 13 posudbi, ali je u svakom klubu počinjao bolje nego u Frankfurtu. Mada, gore od ovoga i ne može.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.