Amerikanka ubjedljiva

Serena lako do 3. kola, Lepchenko iznenadila Bacsinszky

Najbolja teniserka svijeta polako hita ka rušenju rekorda slavne Steffi Graf.

Serena Williams nastoji da osvoji posljednji Grand Slam sezone i tako stigne do 23. titule na prestižnim turnirima, a na tom putu preskočila je još jednu prepreku.

Ovaj put Serena je bila bolja od sunarodnice Vanie King (6:3, 6:3). 

Amerikanka je bila ubjedljiva na svoj servis i nije dozvolila protivnici niti jednu brejk loptu. Doduše, imala je znatno veći broj neiznuđenih grešaka (28/11), ali i neuporedivo više vinera (38/4).

Prvi reket svijeta u šesnaestini finala snage će odmjeriti sa Šveđankom Johannom Larsson.

Ubjedljive pobjede sinoć su upisale i Carla Suarez-Navarro i Agnieszka Radwanska. 

Španjolka je sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4) savladala srbijansku teniserku Jelenu Janković, dok je Poljakinja pobijedila Naomi Broady iz Velike Britanije (7:6, 6:3).

Za iznenađenje u drugom kolu pobrinula se Amerikanka Varvara Lepchenko, koja je bila bolja od 15. igračice svijeta, Švajcarkinje Timee Bacsinszky.

Domaća teniserka slavila je u tri seta (6:4, 4:6, 6:4).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.