Veliko pojačanje u odbrani

Neven Laštro dvije godine u Mladosti iz Kaknja

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja najprijatnije su iznenađenje u ovoj sezoni Premijer lige BiH.Nakon 7.kola ekipa iz Kaknja nalazi se na drugoj poziciji s 13 osvojenih bodova, a zanimljivost jest da su još uvijek jedina ekipa bez poraza.

Ambiciozno rukovodstvo kluba na čelu s predsjednikom Mensurom Mušijom odlično radi svoj posao, ali ništa i ne prepušta slučaju, tako da su danas dogovorili angažman još jednog kvalitetnog igrača, koji će sigurno biti veliko pojačanje za odbranu kluba iz Kaknja.

Riječ je o 27-godišnjem stoperu Nevenu Laštri, koji je potpisao ugovor s Mladosti. Ovu informaciju potvrdio nam je i direktor kluba Enes Bistrivoda.

"istina Laštro je potpisao na dvije godine ugovor i veoma smo zadovoljni što smo tako jednog iskusnog i provjerenog defanzivca doveli u naš klub. On će sigurno dobro doći našoj ekipi i još više pojačati ekipu u defanzivi, iako i sad imamo odlične igrače u odbrani. Laštro će steći pravo nastupa već za naredno kolo, a sada je sve do trenera kada će dati šansu ovom igraču. Osim Laštre nedavno smo doveli i Šišića iz Domžala, također i on će moći nastupiti protiv Slobode jer mu je stigao certifikat iz Slovenije. Kada je u pitanju prijelazni rok, on za nas još nije završen, angažmanom još jednog napadača ćemo zatvoriti roster do kraja polusezone" kazao je za SportSport.ba Bistrivoda.

Neven Laštro 27-godišnji je stoper, koji je prošle sezone u dresu mostarskog Zrinjskog osvojio titulu prvaka naše zemlje. Osim Zrinjskog nastupao je još za Osijek, Široki Brijeg, Travnik, Busovaču, Suhopolje i Kreševo. Laštro će zajedno s Isakovićem Isakovićem biti jedan od najboljih stoperskih parova u Premijer ligi, a angažovanjem novih igrača, Mladost je pokazala ozbiljnost te želju da ostane u vrhu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.