Nova izjava Portugalca o "zabranjenom" transferu

Katalonci tvrde: Figo i dalje laže

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone i Real Madrida, Luis Figo, ponovo je odlučio govoriti o svom "zabranjenom" transferu.

Figo je 2000. godine uradio nešto što prije toga niko nije mogao ni zamisliti. Portugalac je odlučio napustiti Barcelonu i pojačati Real Madrid. Iako je dosta dugo šutio o svemu tome, Figo je odlučio otkriti svoju priču o transferu u kraljevski klub.

"Nikada nisam rekao ništa loše o Barceloni nakon odlaska. Dok sam igrao tamo zaista sam se osjećao jako dobro i uživao sam tih pet sezona. Na kraju sam pričao sa predsjednikom kluba o novom ugovoru, a on je bio već ubjeđen da ću prihvatiti ponudu Real Madrida jer su mi ponudili više novca. Otišao sam jer sam vidio da me ne poštuju dovoljno, a ne zbog novca", rekao je Figo.

Ubrzo nakon njegove izjave za madridski As, oglasili su se i katalonski mediji. Oni su poručili Luisu Figu da i dalje laže i pokušava naći način da se opravda pred navijačima Barcelone.

"Figo i dalje laže. Naravno da je otišao zbog novca, to je bio jedini razlog. Sada pokušava navijačima Barce prodati neku tužnu priču kako bi on ispao žrtva u svemu tome", poručili su Figu iz Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.