Kompletirano 6. kolo Druge lige Republike Srpske Istok

Napredak zadržao prvo mjesto, Drina HE sve dublje tone

D. Vejo

Ovog vikenda, kompletirano je i šesto kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok, a odigrano je osam utakmica.

Ekipa Napretka iz Donjeg Šepka zadržala je prvo mjesto nakon što je na svom terenu savlala ekipu Jedinstva iz Bordca (2:0), dok je Famos uprkos remiju s Ilićkom 01 u Brčkom (1:1) ostao drugoplasirani tim na tabeli.

Glasinac je sa 2:0 savladao Guber u Sokolcu, dok je Vlasenica posrnula u Nevesinju kod Veleža (1:0). U Trebinju, Leotar je ostvario minimalnu pobjedu protiv Mladosti iz Bogutovog sela (1:0), a Proleter je u Dvorovima remizirao s ekipom Jedinstva iz Brčkog (1:1).

Najviše pogodaka viđeno je u Rogatici gdje je Mladosti s 3:2 savladala Slogu Junajted iz Bijeljine. U posljednjem meču, ali ne i po važnosti, Drina HE je poražena u Gacku od tamošnje Mladosti rezultatom 3:0, nakon čega su se prikovali za dno tabele.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.