English Canariu mijenja Baskijom

Tau našla zamjenu za Rakočevića

Carl English potpisao za Tau Ceramicu

Nekadašnji igrač Zadra Carl English potpisao je jednogodišnji ugovor sa Tau Ceramicom i tako postao suigrač našeg Mirze Teletovića. Ovo je dosad najzvučnije pojačanje baskijskog sastava koji je prije pet dana ostao bez prvog strijelca Igora Rakočevića.

English bi u timu Duška Ivanovića trebao zamijeniti Rakočevića koji je otišao u Efes Pilsen. Kanađanin će u Victoriji ostati jednu sezonu, a ukoliko obe strane budu zadovoljne postoji mogućnost da se suradnja nastavi. 

Carl English je prošle sezone imao prosjek od 16 poena po utakmici i zauzeo je osmo mjesto na listi strijelaca ACB lige nakon regularnog dijela prvenstva, dok je u sezoni 2006/2007 u dresu Zadra bio ponajbolji igrač NLB lige. 

Nakon dovođenja Englisha u upravi Tau Ceramice sad se okreću dovođenju mladog Pau Ribasa iz Joventuta koji bi pojačao konkurenciju na bekovskim pozicijama, ali prije svega da se obezbijede u slučaju odlaska Pabla Prigionia koji se sve češće povezuje s Realom iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.