Icardi je najveća greška Barcelone

Barca ga prodala za 400.000 sada vrijedi 100 miliona eura

Endin Čaušević

Barcelona je jedan od klubova koji mnogo novca ulaže u domaće igrače, te poznato je da je njihova akademija La Masia jedna od najboljih na svijetu.

U posljednjig 15-tak godina katalonska ekipa dobila je mnoštvo talentovanih igrača iz svoje akademije koji su Barci donijeli mnogobrojne titule. Ipak, ima i onih za koje čelnici kluba nisu procijenili da će biti kalibar za prvi tim Barcelone.

Jedan od njih je i Mauro Icardi koji je 2008. godine kada je imao 15 godina stigao u La Masiju. Argentinac je imao ponude mnogih klubova, ali odlučio se za Barcelonu jer od malih nogu navija za katalonski klub. Ipak, samo četiri godine kasnije Barcelona je odlučila da proda Icardija i to je možda i najveća greška ovog kluba.

Katalonci su Icardija prodali Sampdoriji za 400.000 eura, a sada napadač Intera vrijedi nevjerovatnih 100 miliona eura. Icardi je izrastao u sjajnog napadača, a to je najbolje pokazao u pobjedi Intera nad Juventusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.